Marcia Jansen

Journalist

‘De hartslag van een ander’

Begin oktober verschijnt bij uitgeverij Lucht het boek ‘De hartslag van een ander, van transplantatie naar triatlon’ dat ik samen met Wouter Duinisveld schreef. ‘De hartslag van een ander’ is het inspirerende verhaal van Wouter Duinisveld (1977); een gezonde en sportieve jongeman, totdat een virusinfectie zijn hart compleet verwoest.

In oktober 2007 krijgt Wouter een donorhart en daarmee een tweede kans in het leven. Hoewel hij iedere dag veel medicijnen moet slikken en een beperkte levensverwachting heeft, denkt hij in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Op 6 juli 2014 gaat zijn ultieme sportdroom in vervulling, als hij de finish haalt van de befaamde Ironman in Frankfurt (3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer hardlopen).

Met het boek wil Wouter het grote tekort aan orgaandonoren onder de aandacht brengen en de ziekte myocarditis meer bekendheid geven. Ook hoopt hij met zijn verhaal mensen – jong en oud, ziek en gezond, op een wachtlijst of niet – te inspireren, ze te laten zien dat je ondanks beperkingen nog steeds dromen kunt najagen en ambities waarmaken.

Maar het belangrijkste is dat Wouter zijn verhaal, wat hem is overkomen en hoe hij daar mee om is gegaan, graag wil vertellen aan zijn kinderen. Hij wil ze levenslessen meegeven, zoals zijn vader dat met hem heeft gedaan. “Maar als die tijd me niet gegund is, de levensverwachting voor mensen met een donorhart is helaas beperkt, staat alles in dit boek.”

Bestel ‘De Hartslag van een ander’ hier

 

 

Comments are closed.