Marcia Jansen

Journalist

Boekpresentatie ‘De hartslag van een ander’

Meer dan twee jaar hebben we er aan gewerkt, maar op donderdag 16 oktober is het dan eindelijk zover: de boekpresentatie van ‘De hartslag van een ander’ in boekhandel Paagman in Den Haag.

Wouter Duinisveld sprak ik voor het eerst in het voorjaar van 2012. Voor een verhaal over triatleten met een beperking, dat ik schreef voor Triathlon Sport, het bondsblad van de Nederlandse Triathlon Bond. Via de telefoon spraken we ruim anderhalf uur met elkaar – terwijl ik maar één pagina mocht vullen – en na afloop maakte ik de opmerking, ‘je zou er zo een boek over kunnen schrijven’.

Een paar maanden later vroeg Wouter me, nadat zijn zoontje Olivier was geboren, of ik dat misschien wilde doen. Ik was meteen enthousiast. Het is zo bijzonder dat Wouter met zijn medische achtergrond aan triatlon doet. En door zijn verhaal op te schrijven, zouden we kunnen laten zien hoe belangrijk het is om je te laten registeren in het donorregister www.jaofnee.nl Want het tekort aan donororganen is groot.

Twee jaar lang interviewde ik Wouter – meestal iedere twee weken – via Skype. Want hij woont in Voorburg en ik op Salt Spring Island, aan de westkust van Canada. Pas in maart van dit jaar ontmoette ik hem, samen met uitgever Bram Bakker, voor het eerst in Nederland.

Onze samenwerking kreeg nog een extra dimensie toen  ik me, net als hij, inschreef voor mijn eerste Ironman. Voor ieder gesprek namen we steevast eerst onze vorderingen op trainingsgebied door en vertelden we over onze ups en downs in de voorbereiding op onze hele triatlon (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km hardlopen).

De laatste maanden waren enorm spannend. Blessures liggen altijd op de loer. En als harttransplantatiepatiënt heeft Wouter een onderdrukt afweersysteem, waardoor hij extra vatbaar is voor infecties en virussen. De voorbereiding verliep niet altijd even soepel, maar op 6 juli 2014 realiseerde hij zijn ultieme droom door te finishen in de Ironman in Frankfurt. En ik deed hetzelfde, drie weken later, in de Ironman in Whistler (Canada).

En nu is het boek klaar, gedrukt en wel, ligt het in de winkels en wordt het in de donorweek gepresenteerd in Den Haag. Wouter vertelt op donderdagavond 16 oktober in boekhandel Paagman over de transplantatie, zijn revalidatie en de weg naar de Ironman Frankfurt, waar hij begin juli aan meedeed.

Kom ook langs. De toegang is gratis en het is dé kans om een gesigneerd exemplaar te bemachtigen.

Meld je hier aan voor de boekpresentatie van ‘De hartslag van een ander’

 

 

Comments are closed.