Marcia Jansen

Journalist

About Marcia Jansen

Marcia Jansen werkt sinds 1994 als freelance journaliste. Na het afronden van de School voor de Journalistiek in Utrecht rolde ze, via haar hobby wielrennen – ze maakte in 1992 deel uit van de nationale ploeg in de Tour Féminin – en een stage bij Wieler Revue, in de sportjournalistiek. De afgelopen jaren werkte ze onder meer voor het ANP, Rabosport en Wieler Magazine en publiceerde ze in eigen beheer het boek ‘De helden van Almere’ over het 25-jarige bestaan van de Holland Triathlon in Almere.

Dankzij de moderne communicatietechnieken schrijft ze na haar verhuizing naar Salt Spring Island, aan de westkust van Canada, nog steeds voor Nederlandse opdrachtgevers, zoals Triathlon Sport, het bondsblad van de Nederlandse Triathlon Bond, en de Gelderlander, editie Rivierenland in haar geboorteplaats Tiel. Ook maakt ze deel uit van het wereldwijvennetwerk van lindanieuws.nl, de nieuwssite van LINDA. magazine.

In oktober 2014 verscheen bij Uitgeverij Lucht het boek ‘De hartslag van een ander’ dat ze samen met Wouter Duinisveld schreef. De hartslag van een ander’ is het bijzondere en inspirerende verhaal van Wouter Duinisveld; een harttransplantatiepatiënt die in juni 2014 finishte in de Ironman in Frankfurt (3,8 km, 180 km fietsen en 42,2 km lopen) en daarmee zijn ultieme droom in vervulling zag gaan.

Marcia Jansen geniet in Canada van de prachtige natuur, de vriendelijke mensen en alle uitdagingen die op haar pad komen. In haar vrije tijd is ze vaak hardlopend of op haar mountainbike – al dan niet met man en dochters – op de trails van Salt Spring Island te vinden. In juli 2014 volbracht ook zij, dicht bij huis in Whistler, British Columbia, haar eerste hele triatlon.

info@marciajansen.nl